Απόλλωνα Σμύρνης – ΠΑΟΚ Domus Ergo

Ο ΠΑΟΚ Domus Ergo πήρε προβάδισμα για 4άδα, με “μπρέικ” από ανατροπή στο Σεράφειο, 12-11 τον Απόλλωνα Σμύρνης .

Έριξε τη “βόμβα”, με το ξεκίνημα των Play Off του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo. Ο Δικέφαλος του Βορρά επιβλήθηκε μέσα στο Σεράφειο κολυμβητήριο με 12-11 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, με ανατροπή στο φινάλε του πρώτου αγώνα της σειράς, έσπασε το πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου του και προηγείται 1-0 νίκες στη μάχη για την πρόκριση στα ημιτελικά και την πρώτη 4άδα.

Οι Θεσσαλονικείς απέχουν πλέον μια νίκη από τη μεγάλη πρόκριση και θα έχουν την ευκαιρία να την πετύχουν στην έδρα τους, στον δεύτερο αγώνα της σειράς, την Τετάρτη 24/4 (20:30), στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο. Αν χρειαστεί τρίτος αγώνας θα γίνει το Σάββατο 27/4 στο Σεράφειο. Η ομάδα που θα φτάσει στις 2 νίκες προκρίνεται στα ημιτελικά για τις θέσεις 1η-4η του πρωταθλήματος, ενώ η ηττημένη θα παίξει για τις θέσεις 5η-8η.

Η “ελαφρά ταξιαρχία” πήρε προβάδισμα από το ξεκίνημα, βρέθηκε μπροστά ακόμα και με τρία γκολ (6-3 στα μέσα της δεύτερης περιόδου), προηγείτο με 11-10 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά στο τέταρτο ο ΠΑΟΚ, με δύο γκολ από Κούπμαν (κορυφαίος με 4) και Πολυμέρης Προσινικλής (πέτυχε το νικητήριο), έκανε το 12-11 και την ανατροπή.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΟΚ DOMUS ERGO 11-12

Οκτάλεπτα: 4-2, 3-3, 4-5, 0-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Τσαχειλίδης 1, Σολανάκης, Τσιαβαλιάρης, Τόττης.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας, Λασκαρίδης, Προσινικλής Ν., Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 1, Τσολακούδης, Ξυλάς 1, Ντέλιτς 3, Προσινικλής Π. 2, Κούπμαν 4, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς 1.

Διαιτητές: Κυράνης Κ., Μαρκοπούλου

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ Domus Ergo επί του Απόλλωνα Σμύρνης. 

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου:

«Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση, την προσπάθεια, και το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα.

Δεν τελείωσε απολύτως τίποτα, ούτε καταφέραμε κάτι, ο Απόλλων είναι μία πολύ καλή ομάδα και σίγουρα θα έρθει στην Θεσσαλονίκη για να κερδίσει και να ισοφαρίσει τη σειρά. Εμείς από την μεριά μας, θα προσπαθήσουμε για ακόμα μία καλή εμφάνιση και ό,τι καταφέρουμε. Πάμε χωρίς άγχος και με θετική διάθεση». 

Α1 γυναικών ΠΑΟΚ vs Βουλιαγμένη

Για την 21η αγωνιστική της Α1 Πόλο γυναικών, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου, το ΝΟ Βουλιαγμένης,

Ένα δυνατό τεστ περίμενε τις παίκτριες του Δικεφάλου στην προτελευταία «στροφή» της κανονικής διάρκειας, στο οποίο οι «ασπρόμαυρες» προσπάθησαν να δουν τα οφέλη, μετρώντας παράλληλα τις δυνάμεις τους.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ήταν μαχητικές, διατηρώντας την επαφή τους με το σκορ, με το πρώτο μέρος να λήγει στο 4-8. Στο δεύτερο ημίχρονο, το κακό τρίτο οκτάλεπτο στοίχισε όσον αφορά την διαφορά του σκορ, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 6-18.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο της Χρύσας Χατζέλλη, την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 20:30, εκτός έδρας, κόντρα στον ΓΣ Περιστερίου, για την 22η και τελευταία αγωνιστική της Α1 Πόλο γυναικών.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 3-4, 0-8, 3-2

ΠΑΟΚ (Χρύσα Χατζέλη ): Γκανγκλ, Μπίκου 1, Παρασκευοπούλου 1, Τζελέπη, Ταυρίδου, Ντάσιου, Γραικού 2, Γιαμπασάκου, Ερούνα 2, Ντόνα-Τσιάκα, Χρησταλά, Νιαρχάκου, Σάλεχ, Χριστοφορίδου, Καλλία.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου 2, Ελληνιάδη 3, Γιαννοπούλου 1, Κρασσά 2, Σλίκινγκ 5, Μαρία Πάτρα 1, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη 1, Τζούστρα 2, Αγγελίδη, Λουπάκη, Καπετοπούλου, Βάλβη.

Διαιτητές: Καρούλης, Γεωργιάδης

Παναθηναϊκος vs ΠΑΟΚ Domus ergo

Δυναμικά ξεκίνησε στο παιχνίδι ο Δικέφαλος, ελέγχοντας πλήρως την αναμέτρηση και στα δύο μέρη του γηπέδου. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν το προβάδισμα, 0-1, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, ωστόσο με δύο τέρματα οι παίκτες του ΠΑΟΚ Domus Ergo διαμόρφωσαν το τελικό για το πρώτο οκτάλεπτο, 1-3.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι γηπεδούχοι μείωσαν, 2-3, ωστόσο ο ΠΑΟΚ Domus Ergo απάντησε άμεσα, 2-4. Στη συνέχεια του οκταλέπτου, οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα τέρμα, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 3-5. 

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo πέτυχε πρώτος γκολ, 3-6, με τους γηπεδούχους να απαντούν με 2-0 σερί, 5-6. Οι παίκτες του Δικεφάλου αύξησαν το προβάδισμα τους, γράφοντας το τελικό για το τρίτο οκτάλεπτο, 5-7. Στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι «ασπρόμαυροι» έχασαν την συγκέντρωση τους, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή.

Μην εμφανίζοντας το καλό τους πρόσωπο και στα δύο μέρη του γηπέδου, οι παίκτες του Δικεφάλου επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να κάνουν την ανατροπή, γνωρίζοντας την ήττα με 10-8. 

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 2-2, 5-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Παπανικολάου Ν. 2, Νικολαΐδης Γ. 1, Στίβενσον 3, Μπραΐμης, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Δερμιτζάκης Δ. 1, Αγκόρτσας, Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Χωματάς, Ζερβουδάκης.

ΠΑΟΚ Domus Ergo (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας 2, Λασκαρίδης, Προσινικλής Ν., Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 1, Τσολακούδης, Ξυλάς 1, Ντέλιτς 4, Προσινικλής Π., Κούπμαν, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς.

Διαιτητές: Αχλαδιώτης, Κουρτίδης

ΠΑΟΚ vs ΑΕΚ Α1 Γυναικών

Έχει «φουντώσει» η μάχη για την αποφυγή των Πλέι Άουτ στην Α1 κατηγορία γυναικών και τρεις ομάδες παλεύουν με νύχια και με δόντια για να τα καταφέρουν. Δυο εξ αυτών, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, έδωσαν μια άκρως δυνατή αναμέτρηση μεταξύ τους την Τετάρτη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Το 5-5 του ημιχρόνου φανέρωνε τι συμβαίνει στο νερό, με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να αποχωριστούν η μια την άλλη, ωστόσο το δεύτερο μισό του αγώνα είχε εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς άνοιξε το σκορ… διάπλατα, με την ομάδα της Χρύσας Χατζέλλη να κατακτά μια υπερπολύτιμη νίκη, φθάνοντας τους 22 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποφεύγει τα Πλέι Άουτ. Η «Ένωση» του Μάρκο Μίσιτς παρέμεινε στους 18.

Μετά το 5-5 του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα 9-6 στο τέλος του 3ου οκταλέπτου, με γκολ από την διεθνή από την Ιαπωνία, Γιούρα Ερούνα, την Κοντονή και την Ντάσιου, ενώ είχε μεσολαβήσει γκολ της Λογοθέτη για την ΑΕΚ. Η Ένωση κατάφερε να μειώσει τρεις φορές στο -2, ωστόσο οι Θεσσαλονικιές κράτησαν την υπέρ τους διαφορά και τη διεύρυναν προς το φινάλε, παρά τις δύο αποκρούσεις πέναλτι της Λάζαρη μέσα στο παιχνίδι.

Πρώτη σκόρερ του ΠΑΟΚ για ακόμη ένα παιχνίδι η Ιουλιάννα Κοντονή με τέσσερα γκολ, ενώ τόσα σημείωσε για την ΑΕΚ η Κίρα Κρίστμας.

Το ερχόμενο Σάββατο, 20 Απριλίου, η ΑΕΚ υποδέχεται τον έτερο «διεκδικητή», ΓΣ Περιστερίου, ενώ ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Βουλιαγμένη στη Θεσσαλονίκη για την 21 αγωνιστική της Α1 γυναικών.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 14-11

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-1, 5-5.

ΠΑΟΚ (Χρύσα Χατζέλη ): Γκανγκλ, Μπίκου 2, Παρασκευοπούλου, Τζελέπη, Ταυρίδου, Ντάσιου 2, Γραικού 1, Γιαμπασάκου, Ερούνα 3, Ντόνα-Τσιάκα, Κοντονή 4, Νιαρχάκου 1, Σάλεχ, Κολτσίδα 1, Καλλία.

ΑΕΚ (Μάρκο Μίσιτς): Λάζαρη, Κολιτσοπούλου 1, Κωνσταντοπούλου, Γεωργίου, Μαργαρίτη, Καλαϊτζή 1, Γκίλλα 2, Λογοθέτη 1, Παπαδοπούλου 1, Γαλανοπούλου, Λυκοθανάση 1, Γαλιατσάτου, Πουλοπούλου, Λέβιν, Κρίστμας 4.

Διαιτητές: Χατζηγούλας. Αγγελίδης



ΥΓ: Ελληνικό πρωτάθλημα σε πλήρη απαξίωση, ακόμη ένα παιχνίδι που αναμέτρηση πρώτης κατηγορίας διεξάγεται χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης, με χρονόμετρα χειρός, δίχως τριαντάρια και κεντρικό χρονόμετρο. Ένα από τα προβλήματα, καθώς υπάρχουν πολλά, όπως για παράδειγμα η απουσία διαιτητών γραμμής ή το γεγονός ότι πολλές φορές παίζεται παιχνίδι Α1 σε κάποιο κολυμβητήριο και εκείνη την ώρα βουτάνε άλλες ομάδες για ζέσταμα πίσω από τα τέρματα πριν την προπόνηση ή το φιλικό τους που ακολουθεί…

Οι δηλώσεις της Χρύσας Χατζέλλη και Μαρίας Ντάσιου, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ

Χρύσα Χατζέλλη:

«Ήμασταν έτοιμες γι’ αυτό το παιχνίδι εδώ και καιρό. Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα μας κρατήσει μέσα στην πρώτη οκτάδα, οπότε ήμασταν συγκεντρωμένες 100%.
Ξεκινήσαμε μπροστά από την αρχή, μας ισοφάρισαν σε κάποιο σημείο, αλλά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι είχαμε το προβάδισμα. Κρατάω τους τρεις βαθμούς που μας βάζουν στην πρώτη οκτάδα, έχοντας ακόμα δύο παιχνίδια.

Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θέση. Η σημερινή νίκη ήταν μία νίκη-χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πάντα να είναι εκεί που είναι, ούτε θέλω να σκεφτώ ότι θα βρισκόμασταν κάπου αλλού, οπότε σίγουρα δείξαμε χαρακτήρα». 

Μαρία Ντάσιου:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κόντρα σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος ήταν δυνατός και ανταγωνιστικός, και συγχαρητήρια γι’ αυτό. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια για το τέλος της κανονικής διάρκειας, ένα εκ των οποίων είναι πολύ σημαντικό, αυτό κόντρα στο Περιστέρι, θέλοντας να κλείσουμε με τη καλύτερη δυνατή πορεία. Ξέρουμε ότι όταν έχουμε παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας θέλουμε να δίνουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο». 

σίφουνας ο ΠΑΟΚ στην Πάτρα

Σαν…σίφουνας πέρασε από το «Αντώνης Πεπανός» ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 10-3 της γηπεδούχου ΝΕ Πατρών για τη 19η αγωνιστική στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Ο «Δικέφαλος» έφτασε τους 19 βαθμούς και ανέβηκε στην 7η θέση, η ΝΕ Πατρών έμεινε στους 6β στη προτελευταία θέση.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΑΟΚ 3-10

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-2, 1-1,1-4

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Χρ.Αργυρόπουλος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Δήμητρα Κοντάκου 1, Λάμπερτ, Ευφροσύνη Τσιμάρα, Μπαλάτσα, Ζαφειράκη, Κεπενού 1, Κονταλέξη, Λιαπάκη 1, Τύχινα, Παρασκευοπούλου, Μπεκρή, Άρνα, Προδρομίτη.

ΠΑΟΚ (Χρύσα Χατζέλη ): Γκανγκλ, Μπίκου 1, Παρασκευοπούλου, Τζελέπη 1, Ταυρίδου, Ντάσιου, Γραικού 2, Γιαμπασάκου 1, Χρονοπούλου, Ντόνα-Τσιάκα, Κοντονή 2, Νιαρχάκου 1, Συκά-Λεριώτη, Κολτσίδα 2, Καλλία.

Διαιτητές: Κατσώνης, Θωμάς